Delen

Op deze website vind je veel dingen terug die belangrijk voor mij zijn. Maar ik miste één ding. God heeft mij heel veel dingen gegeven en ik wil met mijn leven graag die dingen ook weer uitdelen aan anderen. Niet alleen in tijd, aandacht, gaven en talenten, maar ook financieel. Wij hebben het zó goed in dit land. Daarom kan ik het niet laten om twee goede doelen onder jullie aandacht te brengen die echt mijn hart hebben. Mocht je op wat voor manier dan ook iets hebben aan de artikelen op mijn website, dan hoor ik dat graag. Maar je kunt me het allerbeste bedanken door een gift over te maken naar één van deze twee stichtingen. En daar hoef ik uiteraard niets vanaf te weten.

Compassion

Mijn man en ik hebben geen eigen kinderen. Dat is soms best pijnlijk. Maar God heeft ons duidelijk gemaakt dat we dan misschien geen eigen kinderen hebben, maar wel kinderen waar we de verantwoordelijkheid voor dragen. Dat is in de eerste plaats onze (inmiddels volwassen) pleegdochter, maar dat zijn ook de kinderen van onze vrienden, broers en zussen en de kinderen in onze kerkelijke gemeente. Daarnaast hebben we ook een manier gevonden waarop we zorg kunnen dragen voor een aantal kinderen die verspreid over de wereld wonen. Dat doen wij via Compassion. We hebben het geluk gehad dat we één van deze kinderen konden bezoeken en hebben met eigen ogen gezien hoe belangrijk en waardevol het werk van deze stichting is. Met sommige kinderen hebben we veel en persoonlijk contact via brieven, met anderen minder. Maar we vinden het prachtig dat we op deze manier bij kunnen dragen aan het leven van kinderen in armoede. Voor meer informatie kun je op de button hieronder klikken.

IJM (International Justice Mission)

Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en inmiddels redelijk wat van de wereld gezien. Iedere keer dat ik terugkom in Nederland besef ik weer hoe dankbaar wij mogen zijn dat we hier leven. In een democratie en met een goed functionerende rechtstaat. Ja, er is nog een hoop voor verbetering vatbaar, maar dat valt in het niet bij de situatie in veel andere delen van de wereld. International Justice Mission strijdt voor rechtvaardigheid voor mensen die in slavernij leven of met misbruik te maken hebben. Dit doen zij door gebruik te maken van het rechtssysteem in het land waar deze mensen wonen. Ze betalen advocaten om rechtszaken te voeren en zo mensenhandelaars achter de tralies te krijgen, ze leiden de lokale politie op in het herkennen van mensenhandel en ze voorzien in een hersteltraject voor bevrijdde slaven of mensen die misbruikt zijn. Voor meer informatie kun je op de button hieronder klikken.